fbpx
Boka demo
Kontakta oss“Vi vill jobba med en kassaleverantör där teknik och digitalisering ligger i framkant.”

Träffa Butterick´s verksamhetsansvarige om deras expansionsframgångar och varför de har valt att jobba tillsammans med Cash IT Kassasystem sedan 2010.

Butterick´s är Sveriges festspecialist som har överlevt två världskrig och mängder av konjunktursvängningar. I över 100 år har det familjeägda företaget expanderat och är idag vida erkänt med sitt kultförklarade varumärke och stora utbud av maskerad- och skämtartiklar.

Idag har Butterick´s butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Halmstad, Helsingborg och i Köpenhamn, Danmark. Dessutom finns två shop-in-shop i Uppsala och Tidaholm. Butterick´s agerar även som grossist åt återförsäljare runt om i Skandinavien via det egna bolaget Leco. Förutom de fysiska butikerna kan du självklart handla på nätet via buttericks.se.

Cash IT har sedan 2010 varit stolt helhetsleverantör av kassasystem och betallösningar till Butterick´s butiker.

Halloween är Butterick´s viktigaste tid på året och ställer höga krav på butikkedjans kassasystem

Butterick´s verksamhetsansvarige Agnes Dättermark.

När Cash IT träffar Agnes Dättermark, verksamhetsansvarig på Butterick´s, visar kalendern den första dagen i oktober. Det är startskottet för Butterick´s mest hektiska månad på hela året.

– Oktober betyder halloween och är den viktigaste tiden på året för oss. Allt måste fungera och det är extra viktigt att ha ett kassasystem som är lättanvänt och fungerar utan avbrott i våra butiker, och där har vi valt Cash IT Retail. För att klara den ökade tillströmningen av kunder har vi även valt att hyra in extra kassor till våra butiker i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, berättar Agnes.

Kontantfria butiker med betalkort, Klarna och Swish i kassorna

För Butterick´s är det viktigt att ge kunderna en så smidig och snabb köpupplevelse som möjligt.

– Vi vill jobba med en kassaleverantör där teknik och digitalisering ligger i framkant, precis som hos oss själva, och där har Cash IT bra stöd för snabba och moderna betalsätt som Klarna-in-store och Swish.

Som trenden visar runt om i butiksbranschen väljer även Butterick´s att succesivt fasa ut sin kontanthantering.

– De flesta av våra butiker har under sommaren blivit helt kontantfria. Det sparar tid eftersom vi slipper att räkna pengar manuellt och det är bra för miljön med färre transporter. En annan viktig effekt är att vår personal känner sig tryggare när det inte finns några kontanter i butikerna. Våra kunder tycker det är bra och alla är ju vana att betala med kort idag.

Cash IT Business Intelligence och intergration med SAP affärssystem knyter ihop verksamheten 

För att knyta ihop Butterick´s affärsverksamhet med deras butiker och huvudkontoret i Halmstad används affärssystemet SAP med integration mot kassasystemet Cash IT Retail. En av kassasystemets funktioner som används flitigt av verksamhetsansvarige Agnes Dättermark är Cash IT Backoffice, en funktion inom business intelligence som hjälper företag att förstå sin försäljning bättre.

– Jag jobbar mycket med backoffice. Det är ett perfekt verktyg i min roll som verksamhetsansvarig för våra fysiska butiker för att förmedla ut statistik om vår försäljning. Jag ser enkelt vilka rabattsatser som används, snittköp, försäljningshistorik och kampanjer med mera, och det är väldigt enkelt att använda, säger Agnes.

Mobila kassasystem och kortterminaler till events och festivaler runt om i Sverige

Den moderna retailhandeln innebär idag att du måste ha en koppling mellan fysiska butiker, e-handel och events, så kallad omnichannel. Förutom e-handel är Butterick´s aktiva på events och festivaler runt om i landet. Bland annat var de med som sponsor till musikfestivalen Summerburst i Stockholm och hade försäljning på festivalen via Cash IT mobila kassasystem.

Agnes berättar:

– Vi satsar mycket på events, vi vill vara aktiva på många ställen för finnas där våra kunder är. I somras hyrde vi in mobila kassor, mobila kvittoskrivare och mobila kortterminaler till festivalen Summerburst och det fungerade hur bra som helst.

Nästa stora event får Cash IT berättat är en stor halloweenfest till havs på Tallinks färja till Riga med Buttericks som huvudsponsor.

Halloween är Butterick´s viktigaste period på året.

Till sist vill vi gärna fråga hur ni upplever Cash IT Support?

– De gånger vi har behövt support har vi haft en bra dialog och det är smidigt och tryggt när Cash IT går in via fjärrstyrning i våra kassasystem och hjälper oss direkt när det behövs.

Vi tackar Agnes för pratstunden och önskar Butterick´s lycka till med årets halloween! Bus eller godis, vad väljer du?


Du kanske även vill läsa: