fbpx
Boka demo
Kontakta oss

Cloetta Sverige AB väljer Cash IT Kassasystem

– Personalen i chokladbutiken satte sig väldigt snabbt in i det certifierade kassasystemet från Cash IT

Det säger Maritha Dahlin hos den svenska chokladgiganten Cloetta AB som nyligen fick sitt tredje kassasystem från Cash IT installerat.

Center, Plopp, Polly, Mums Mums – du behöver inte ens låtsas att du inte har hört de här namnen. Chokladtillverkaren Cloetta AB är välkänd för de allra flesta svenskar. För resten av Norden också, för godisjätten är Nordens äldsta chokladtillverkare. I fjol tillverkade Cloetta sammanlagt 20 000 ton konfektyr. Ja, du läste rätt – ton, ja!

Sedan många år tillbaka, då den ”gamla, hederliga” kassaapparaten skulle bytas ut, har Cloetta haft kassasystem från oss här på Cash IT.

– Vi har fått väldigt bra uppbackning av Cash IT hela vägen, säger Maritha Dahlin som ansvarar för försäljningen i Cloettas två butiker i Ljungsbro och Gamla Linköping.

Cloetta har nämligen två egna butiker i tillägg till att sälja sina produkter genom de stora dagligvarukedjorna i Norden och sitt eget försäljningsbolag i Sverige. Butiken i Ljungsbro har det mycket trevliga namnet Chokladfabriken och den i Gamla Linköping har också ett riktigt sött namn – Chokladboden. Båda butikerna har chokladutställning, och säljer självklart Cloettas produkter – men du kan också köpa andrahandssorterad choklad till rabatterade priser direkt från fabriken och egenproducerad, specialtillverkad choklad som är unik för varje butik. Ja, och oavsett vad du köper så hamnar dina pengar i en kassalåda från Cash IT eftersom båda butikerna numera har certifierade kassasystem från Cash IT.

– Vi installerade två nya butikskassor med kassaregister nyligen, vi hade ju två kassasystem från Cash IT tidigare. Det är jättebra att personalen sätter sig in i kassan så pass snabbt. Det är absolut inte svårt att lära sig. Cash IT Retail är ett enkelt kassasystem, och när datakunskaparna inte räcker till så ringer vi Cash IT-supporten. De löser väldigt mycket åt oss, avrundar Maritha Dahlin.


Du kanske även vill läsa: