fbpx

Jörgens Skog & Trädgård i Vinslöv

Jörgen Olofsson skaffade Cash IT Retail till sitt företag Jörgens Skog och Trädgård redan 2002. Han ville ha bättre kontroll på hela sin verksamhet, och det fick han!

Jörgens Skog och Trädgård ligger i Vinslöv. Verksamheten består av både butik och verkstad. Här säljer och reparerar Jörgen trädgårdsmaskiner och motorsågar. Han har också skyddsutrustningar och tillbehör till trädgårdsarbete i sin butik. Med så många olika varor och tjänster i företaget, blev den underlättning Cash IT Retail medförde snabbt oumbärlig.

– Den allra bästa funktionen i Cash IT Retail? Det är egentligen allt. Men om jag måste välja så säger jag scannerfunktionen.

Jörgen använder sin Scanpal bland annat när han gör reparationer. Vid de tillfällena måste han nämligen hämta reservdelar från lagret och tidigare, före Cash IT, var det lätt att glömma att debitera alla små skruvar. Han orkade inte, eller hann inte, att leta upp varje liten mutter i prislistan.

– Men nu, med Cash IT, blir allt debiterat för nu är allting streckkodsmärkt. Jag bara skjuter av prylen med min scanner. Då kommer den med på fakturan. Jag glömmer ingenting längre. Allt blir debiterat och så slipper jag dessutom att skriva någonting för hand.

Nu har Jörgen lagt upp sitt system så att alla hans varor har en lagerplats. Med hjälp av sitt kassasystem autogenererar han sina egna streckkoder. Alla artiklar har en streckkod och eftersom han också kan se lagersaldot i sin Cash IT Retail kan han alltid ha koll på hur mycket han har i lager.

– Även inventeringen är ett rent nöje när jag använder inventeringsprogrammet Cash IT Inventory tillsammans med handterminalen. Jag sparar faktiskt flera dagars arbete.

Manuella fakturor, nej tack!

Men det är inte bara lagerhanteringen som har blivit enklare. Verksamheten har många kunder som faktureras och tidigare var det mycket manuellt skrivande.

– Vi skrev följesedlar för hand som sen skulle prissättas. Så fick vi skriva en faktura på en skrivmaskin. Så det blev ju som en revolution när vi fick Cash IT Retail eftersom vi slapp allt detta.

Jörgen uppskattar att han åtminstone sparar mellan två till fyra timmar varje vecka på faktureringen.

– Jag är så nöjd med programmet och hela systemet. Alla jag är i kontakt med på företaget, och support i synnerhet, är väldigt duktiga och måna om att allt ska fungera. Detta tillsammans gör all min kassahantering enkel och smidig. Det har funkat jättebra alltihop.


Du kanske även vill läsa: