fbpx
Boka demo
Kontakta ossSödertörns Petroleum växer med hjälp av Cash IT och Visma

"Att ha ett väl fungerande butikssystem är fundamentalt för vår verksamhet i detaljhandeln."

Med rätt kassasystem och affärssystem har grossisten och detaljhandlaren Johan Agdur på Södertörns Petroleum skapat ett komplett butikssystem som hjälpt företaget att mer än dubbla omsättningen.
– Att ha ett väl fungerande butikssystem är fundamentalt för vår verksamhet.

Från grossist till detaljhandlare

Johan Agdur är stockholmaren som tog över sin fars företag, Södertörns Petroleum, i början av 2000-talet. I deras butik och e-handel säljer företaget bildelar och produkter till professionell fordonsvård och maskinservice. Verksamheten startades 1983.

– Då hade vi ingen butik, vi var en grossist. Vi sålde eldningsolja, diesel och smörjmedel över telefon som kördes ut av vår leverantör. Det var inte förens 2002 som vi startade upp ett litet lager dit våra lokala kunder kunde komma och hämta det de beställt över telefon. Efterfrågan på våra produkter ökade med åren och till slut, år 2014 när vi omsatte runt 12 miljoner, tog vi beslutet att öppna en större butik här på Balticvägen i Södertälje. Det gick bättre än vi hade kunnat föreställa oss och sedan dess har vår omsättning mer än dubblats.

Mer än 300.000 artiklar

Det var då när företaget växte så det knakade som Johan insåg att det började bli ohållbart att hantera alla artiklar och priser manuellt på papper i butiken och digitalisering blev ett måste. Idag saluför Södertörns Petroleum över 300.000 artiklar.

– Vi insåg att vi var tvungna att skaffa ett butikssystem för att fortsätta verksamheten på ett hållbart sätt. Vi blev rekommenderade av andra att kontakta Cash IT för kassasystem med integration till affärssystemet Visma Administration. Sättet vi fått hjälp med att digitalisera företaget och bygga upp vår försäljning från grunden med Cash IT och Visma Administration har fungerat otroligt bra från första stund. Jag har alltid fått den hjälp jag behövt, och mycket mer där till. Allt eftersom företaget har växt har vi uppgraderat våra kassasystem och affärssystem på ett flexibelt och smidigt sätt.

Johan, VD, Södertörns Petroleum

Med hjälp av digitaliseringen och funktionerna i Cash IT integrerat till Visma Administration har Johan lyckats öka lönsamheten i företaget.

– Tidigare skötte jag all prissättning manuellt. Nu när vi arbetar med kontrollerade prislistor och marginaler över alla produktgrupper har vi uppnått total kontroll på vår försäljning vilket har resulterat i ökad lönsamhet för oss, det är det ingen tvekan om. Jag behöver heller inte längre lämna våra dagsavslut till bokföringsfirman eftersom integrationen med Visma Administration sköter alla transaktioner och dagsavslut per automatik.

Vill fortsätta växa med Cash IT i ryggen

Södertäljes Petroleum ser ljust på framtiden tillsammans med Cash IT och ser inga hinder för fortsatt ökad försäljning i butiken.

– För att utvecklas som företag måste man ständigt hänga med i den tekniska utvecklingen inom retail. Att ha ett väl fungerande butikssystem är fundamentalt. Cash IT en värdefull partner för oss. Jag blir ofta uppdaterad med nya funktioner och betalsätt som gör att vår butik alltid känns modern. Vi känner en stor trygghet i att fortsätta växa och öka vår omsättning med Cash IT i ryggen!

Produkter som används

☑ Cash IT Retail Medium
☑ Integration med Visma Administration
☑ Cash IT Payment System
☑ Cash IT Inventory

Boka kostnadsfri rådgivning och demo av våra butikslösningar med våra retailspecialister för att få reda på hur vi tillsammans kan utveckla er verksamhet och försäljning.

Boka demo Ring 010-45 78 100


Du kanske även vill läsa: