fbpx
Boka demo
Kontakta oss
29 april, 2020

Cash IT i pressen: Ny teknik ger coronasäkrare butiker

Läs NWT-reportaget om Cash IT och hur vi hjälper fysiska butiker i coronatider med hjälp av den senaste tekniken.

“En modifiering av den befintliga tekniken från Toshiba har gjort att Cash IT nu erbjuder en särskild coronaanpassad lösning.

– Med tanke på Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika trängsel har vi anpassat tekniken så att man på ett lätt sätt kan se hur många personer som befinner sig i butiken samtidigt, säger Robert Karlsson.

Kamerorna läser av personer som går in, och även när samma personer går ut. Tanken är att butiksansvarig automatiskt ska få en notis när antalet personer i lokalen närmar sig det tillåtna.”

“En annan produkt Cash IT erbjuder som också är intressant ur coronasynpunkt är ett bärbart kassasystem som gör det möjligt att ta betalt utomhus. Systemet, som funkar överallt där det finns 4G-uppkoppling, används på mässor och liknande men går i covid 19-tider att använda på fler sätt.

Tillsammans med de både kontant- och kontaktlösa betalningssätten som funkar ihop med systemet, till exempel swish med QR-kod, så har man undvikit flera smittorisker som idag är förknippade med att handla i fysisk butik.”

Läs reportaget i sin helhet på NWT.se


Du kanske även vill läsa: