fbpx
Boka demo
Kontakta oss
20 maj, 2020

Cash IT i pressen: Nya tekniklösningar ska förhindra trängsel i butikerna

“Det lanseras nu olika tekniska lösningar som ska hjälpa retailföretagen att hålla koll på antalet kunder i butikerna.

– Vi försöker vara proaktiva och se vad vi kan ge för medicin till detaljhandeln med de utmaningar som man står inför, säger Robert Karlsson, vd för Karlstadsföretaget Cash IT, som snabbt anpassade sitt Toshibabaserade kamerasystem till rådande coronatider.

Små dosor sätts upp vid entrén. Den tekniska lösningen identifierar antalet besökare i en butik och skickar automatiskt en varning till personalens mobiler om antalet överskrider den maxgräns som satts i förväg.

– Det är ohyggligt dyrt att ha personal som står vid dörren och räknar. Bättre att använda teknik för det, menar vd Robert Karlsson.

Cash IT har installerat sin teknik hos ett stort retailföretag i Norge som nu har 20 enheter i en och samma butik. Med hjälp av AI går det att grovt läsa av ålder, könsfördelning och hur kunderna rör sig i butiken.

– E-handlare sitter på mycket kunskap om sina kunder. Vi vill ge även butikerna möjlighet till datadriven retail. Försäljningsdata blandat med väderleksförhållanden ger handlaren viktiga insikter, förklarar Robert Karlsson.

Läs reportaget i sin helhet på dagenshandel.se


Du kanske även vill läsa: