fbpx
Boka demo
Kontakta oss
18 december, 2020

Cash IT investerar i unga entreprenörer

Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Cash IT går in som Guldpartner till Ung Företagsamhet

Evelina Sundfeldt, Ung Företagsamhet och Anders Bergwall, Cash IT

Det behövs många nya företagare för att säkra tillväxten i Sverige, och framtidens entreprenörer finns bland de som är unga idag. Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Nu inleder Cash IT ett samarbete med Ung företagsamhet och går in som Guldpartner.

– Vi är så tacksamma och stolta över att Cash IT också väljer att investera i framtiden igenom Ung Företagsamhet Värmland. UF jobbar för att fler barn och ungdomar ska få möjligheten att upptäcka och träna sitt entreprenörskap i skolan och genom det utveckla färdigheter och förmågor som är så viktiga att ha med sig i livet. Dessutom så har UF och Cash IT ett gemensamt intresse att väcka teknikintresset i tidig ålder och att få fler tjejer intresserade av att välja teknikspåret. Tillsammans jobbar vi för att skapa attitydförbättringar hos de värmländska ungdomarna och vårt mål är också att fler ungdomar ska känna att dom kan, vill och vågar starta företag den dagen rätt affärsidé dyker upp, säger Evelina Sundfeldt, Ung Företagsamhet.

– Vi på Cash IT brinner för innovation och utveckling vilket vi vet att unga tjejer och killar också gör, så att stötta UF är en självklarhet för oss. Sedan 1999 när bolaget grundades så har fokus varit att med hjälp av tekniska lösningar förenkla butikernas vardag gällande kassaförsäljning och orderregistrering m.m. Men eftersom utvecklingen går fort i vår bransch och att vi behöver höja vår kompetens hela tiden, så är vi övertygade att arbetet som UF gör ger oss en bättre möjlighet att hitta morgondagens entreprenörer/innovatörer/säljare som antingen blir kommande affärspartner eller arbetskollega. Värt att nämnas är att vi redan idag har vi rekryterat personal från praktikplats via skolan till att bli anställd på heltid, säger Anders Bergwall, Cash IT.


Du kanske även vill läsa: