fbpx
Boka demo
Kontakta oss
Kassasystem med integrerade butiksvågar i nya delibutiken

"Jag har tidigare använt kassasystem och betallösningar från Cash IT så för mig var det självklart att fortsätta med något som jag har bra erfarenhet av." – Lena Odh, delägare

Mitt i den stundande coronakrisen finns det de som går mot strömmen och öppnar eget. Cash IT träffade Lena Odh och Tobias Malm som är delägare till den nyöppnade butiken Carlstad Chark & Deli i utkanten av stan. I den 200 kvadratmeter totalrenoverade lokalen är de stora diskarna fullmatade med kött, korvar, ost och vitlöksdoftande marinader.

Lena beskriver den första månaden.

– Allt har gått över förväntan, även i kristider behöver alla mat. Och det märks att folk har plockat fram sina grillar efter vintern. Särskilt nu när vi haft fint väder en period.

Carlstad Chark & Deli är en utökning av den butik som fortfarande finns kvar i en Ica-butik inne i centrala Karlstad.

– Här i den nya lokalen får vi betydligt större ytor och plats för mer egen produktion av chark och delikatesser. Vi försöker vara så lokala som möjligt. Nästan allt kött vi säljer kommer från gårdar i närheten. Undantaget är ostar eftersom vi inte har samma tradition av tillverkning här i Sverige som i sydligare länder som till exempel Italien, men visst har vi några fantastiskt bra lokala ostar också, säger Lena Odh.

Ett komplett kassasystem men integrerade butiksvågar

För att bedriva butiksförsäljning måste man ha möjlighet att ta betalt på ett sätt som följer lagstiftningen för tillverkardeklarerade kassaregister, certifierade kontrollenheter och kalibrerade butiksvågar.

– Jag har tidigare använt kassasystem och betallösningar från Cash IT så för mig var det självklart att fortsätta med något som jag har bra erfarenhet av. Som jag vet hur det fungerar och som jag varit väldigt nöjd med tidigare.

Kunder önskar leverans och betalning utanför butiken pga coronaviruset

– En praktisk funktion i coronatider som vi haft användning av är kassasystemets Swish-funktion. Att kunden beställer genom att ringa till oss och beställer avhämtning utanför butiken. Då skriver vi bara ut en QR-kod via kassasystemet som kunden betalar med sin mobil. Det uppskattas verkligen av de som vill vara försiktiga och hålla den sociala distanseringen som rekommenderas just nu.

– Vi är lika nöjda med Cash IT som vi varit tidigare. Supporten har vi inte behövt vara så mycket i kontakt med, men de gångerna vi velat ha hjälp har det fungerat smidigt. Framöver har vi planer på att anordna försäljningsdagar utanför butiken tillsammans med våra lokala leverantörer och då ska vi kika närmare på att komplettera med några mobila kassasystem och kortterminaler, avslutar Lena.

Lösningen hos Carlstad Chark & Deli

Läs mer om Carlstad Chark & Deli.

Vill du veta mer om hur du får ett kassasystem och betallösning anpassad för din verksamhet? Boka en demo eller ring oss på 010-457 81 00.


Du kanske även vill läsa: