fbpx
Boka demo
Kontakta oss
15 december, 2020

Ny på jobbet: Simon syr ihop projekten hos Cash IT

Cash IT fortsätter att nyanställa för att möta den ökande efterfrågan på kassasystem och betallösningar som digitaliserar detaljhandeln. Simon Karlsson är vår nytillträdde projektledare och produktägare.

Cash IT Simon Karlsson


Hallå där Simon Karlsson som är ny på jobbet som Cash IT:s projektledare och produktägare

Hur har den första tiden hos Cash IT varit?

– Den har varit utmanande, otroligt givande men framförallt väldigt roligt. Jag ser verkligen fram emot nästa arbetsdag när jag går hem på eftermiddagarna. Jag har fått lära mig mycket och träffat trevliga och mycket kompetenta kollegor. Att kalendern har varit fullbokad från dag ett gillar jag. Mottagandet och onboardningen får 10 poäng av 10! Känslan efter första tiden är att jag kommer bli långvarig här på Cash IT. Det är verkligen mitt drömjobb.

Din roll som projektledare behöver kanske inte någon närmare beskrivning, men vad gör en produktägare hos Cash IT?

– Kort och förenklat ska jag ansvara för att våra produkter och tjänster gentemot detaljhandeln är optimala för våra kunder, men också för oss själva så att alla kan jobba så effektivt som möjligt i alla led, från beställning till leverans. Jag ska vara expert på användarnyttan av våra produkter, vad man kan göra med våra butikssystem och integrationer och hur de kan hjälpa detaljhandlarna att digitalisera sin verksamhet och skapa bättre arbetsflöden som i förlängningen ökar lönsamheten.

Vad tror du att du kan bidra med för att utveckla Cash IT framåt?

– Jag kan framförallt bidra till Cash IT:s tillväxt genom mitt tekniska intresse och min erfarenhet av hur man driver grupper på ett pedagogiskt sätt. Jag har alltid varit intresserad av gruppdynamik och hur man identifierar individers styrkor. Jag försöker även att alltid ha ett tankesätt som utmanar det bekväma och klassiska: ”Det är såhär vi alltid har gjort”.

Vilka är dina bästa tips för att driva ett projekt med framgång?

– Det viktigaste av allt är att man har en genomarbetad plan, en målbild och att varje roll är tydlig, det är viktigt att ha en projektgrupp där alla vet sin betydelse. Sedan är ju kommunikation en av de mest avgörande faktorerna för att lyckas som projektledare. Man måste kommunicera på ett engagerat, inspirerande och motiverande sätt. Då kommer medlemmarna vilja följa dig.

Vilken är Cash IT:s roll i framtidens fysiska butik i det digitala landskapet?

– Jag tror att det som har hänt nu under coronapandemin kommer att bestå till stor del. Det vill säga att fysisk och digital handel kompletterar varandra, och att man ännu mer kommer att harmonisera upplevelsen mellan kanalerna. Cash IT:s styrka i framtiden precis som idag är att vi är specialister på att integrera, knyta ihop, kassasystem och betallösningar med företagens centrala affärssystem dit även e-handeln är kopplad och på så sätt möta kundernas krav på en enhetlig köpupplevelse.


Skapa kontakt med Simon på Linkedin.

På vår sida om Cash IT-teamet kan du läsa om alla våra fantastiska medarbetare. Vill du också jobba hos oss? Besök vår karriärsida.


Du kanske även vill läsa: