fbpx
Boka demo
Kontakta oss
3 december, 2020

Patrick axlar rollen som försäljningschef hos Cash IT

Cash IT nyanställer för att möta den ökande efterfrågan på kassasystem och betallösningar som knyter samman den fysiska handeln med onlineförsäljning via integrationer med affärssystem

Patrick Åkerberg är ny försäljningschef hos Cash IT Kassasystem


Hallå där Patrick Åkerberg som är nytillträdd försäljningschef hos Cash IT

Hur känns det att vara försäljningschef hos Cash IT?

Det känns fantastiskt kul och utmanade, jag har varit här i två månader nu och det känns verkligen som jag har hittat hem! Att få vara med att påverka i ett företag med en så stark och helt egen produkt för detaljhandeln som Cash IT har utvecklat i över 20 år är väldigt spännande. Rollen som försäljningschef är ny för mig men det känns helt naturligt att vara ett stöd och leda världens bästa säljteam som finns här på Cash IT, planen är att vi ska fortsätta växa.

Hur har den första tiden varit?

Den har varit intensiv, rakt in i hetluften med försäljning och kontakter med våra leverantörer. Detaljhandeln är en spännande bransch där mycket just nu håller på att digitaliseras och knytas samman med onlinehandeln. Att driva en fysisk butik i symbios med e-handel är helt klart framtiden och det är exakt detta som våra produkter är byggda för. Mycket tack vare att vi specialiserar oss på integrationer mellan våra kassasystem och butikernas affärssystem dit onlineförsäljningen också kopplas. Vi har också relativt nyligen gått live med våra första självutcheckningskassor hos en kedja med godisbutiker runt om i Sverige.

Du som är försäljningschef, hur skapar man ett framgångsrikt säljteam?

Man är närvarande och leder gruppen aktivt och operativt utifrån gruppens olika egenskaper. Men det är viktigt att ha tydliga gemensamma mål och förväntningar. Det handlar om att hitta, ta fram och förstärka det det som redan finns hos individerna. Men också att våga ta tag i obekväma utmaningar.

Hur ska en bra försäljningschef vara enligt dig?

Kommunikation, kommunikation och mer kommunikation. Man ska inte bara prata siffror, det är inte datorer man arbetar tillsammans med – det är människor. Siffror är givetvis nödvändigt att ha koll på och följa upp, men framgångsfaktorn är människorna bakom. För egen del försöker jag att inte vara allt för traditionell i mitt tänk, jag vill vara i framkant och använda den senaste tekniken för att hjälpa mina kollegor och företaget att växa.

Vilka är dina bästa tips för att nå framgång?

  • Jag säger som en av Sveriges främsta mentala rådgivare, Johannes Hansen: Fuck your fears, utmana dina rädslor och bli en vinnare!
  • Ta reda på vad du vill.
  • Gör jobbet! Det är ingen annan som kommer göra det åt dig.

Vad gör du på fritiden för att koppla bort jobbet?

Då försöker jag vara ute i löpspåren och springa. Jag gillar långdistans och för några veckor sedan sprang jag faktiskt mitt första marathon. Från början var det en present till en av mina vänner och tanken var att mitt kompisgäng skulle stå vid sidan av och heja på, men eftersom loppet blev inställt på grund av corona så ställde jag upp och sprang tillsammans med honom. Loppet gick bra och jag slog kompisens tid haha! Annars är det min familj och tre barn som tar upp det mesta av tiden.

Ps. I går var första dagen för Simon Karlsson, vår nya projektledare. Vi låter honom bli lite varm i kläderna innan vi grillar honom med frågor. Stay tuned!


På vår sida om Cash IT-teamet kan du läsa om alla våra fantastiska medarbetare. Vill du också jobba hos oss? Besök vår karriärsida.


Du kanske även vill läsa: