fbpx
Boka demo
Kontakta oss
20 februari, 2018

Funderar du på ett mobilt kassasystem? Det gör dina konkurrenter. Snart är 1 av 3 kassor mobila.

En undersökning från Juniper Research visar att mobila kassasystem är på stark frammarsch i butikerna. Studien beräknar att år 2021 kommer mer än 1 av 3 kassa- och betalsystem vara mobila.

Butiker ser mobiliteten som ett sätt att öka sin kundservice, särskilt när det gäller att minska kundernas väntetider. Mobiliteten gör att du får en närmare relation med dina kunder eftersom ni tillsammans kan titta på produkterna i hyllan och se lagersaldon samt priser direkt i läsplattan. Du kan också ta betalt var som helst i butiken med en mobil kortterminal och kvittoskrivare, så slipper du ta med kunden till din kassadisk.

Men att låta kunderna slippa långa kassaköer är förstås irrelevant om de inte vill handla något överhuvudtaget. Kunderna överger en butik om de inte snabbt får svar på sina funderingar kring pris och tillgänglighet med mera. Om du som säljare inte har de rätta verktygen att omgående ge svar på kundens frågor och önskemål finns en stor risk att de går vidare till någon annan. Med ett mobilt kassasystem som är integrerat med butikens affärssystem, lagerhantering och ekonomiprogram kan du vara vid kundens sida genom hela säljcykeln fram till ett genomfört köp.

Innebär detta att den fasta kassadisken försvinner?

Experter är inte helt eniga om mobila kassasystem kommer att ta över helt. Enligt studien säger hela 85% av butikerna att en mobil kassa kommer att fungera som ett kompletterande säljverktyg.

– Det kommer sannolikt alltid att finnas minst en fast kassadisk i butikerna för att betjäna de kunder som inte är bekväma med en rörlig kundservice. Det är dock troligt att antalet traditionella kassasystem minskar i takt med att de mobila blir vanligare, säger Chantal Tode från Mobile Commerce Daily.

Kundservice och tillgänglighet är nycklarna i konkurrensen med e-handeln

För att driva en butik i konkurrens med e-handeln måste du arbeta proaktivt och engagera dina kunder med service och information. Att stå bakom kassadisken och vänta på att kunderna kommer till dig fungerar sällan. Därför är det viktigare än någonsin att ha de rätta verktygen i din fysiska butik.

Upptäck fördelarna med ett mobilt kassasystem du också. Boka gratis rådgivning och en demo av våra mobila och stationära kassasystem med Cash IT:s experter redan idag.

Hälsningar från,
Cash IT-teamet


Du kanske även vill läsa: