fbpx
Boka demo
Kontakta oss

Swedol väljer Cash IT till sina över 100 butiker

En av Skandinaviens största järnhandlare, Swedol, väljer kassasystem och betallösningar från Cash IT till sina över 100 butiker i Sverige, Norge och Finland. Läs om varför koncernens IT-chef tycker att arbetet med Cash IT är ett stort steg framåt i Swedols omnikanalskoncept.

Cash IT Kassasystem Swedol

Swedol möter kunderna genom ett omnikanalkoncept som syftar till att leverera en enhetlig Swedolkänsla. Alla koncernens försäljningskanaler stödjer varandra för att skapa en flexibel och anpassad kundupplevelse. Med Swedol collect at store-koncept kan kunderna beställa en vara på webben för att sedan hämta den i valfri butik. Koncernen med över 100 butiker och över 1.000 anställda är verksam på de geografiska marknaderna Sverige, Norge samt Finland och Baltikum.

I takt med att e-handeln växer sig större höjs kraven på moderna system som kan integrera och knyta ihop alla säljkanaler. På järn- och verktygsjätten Swedol bytte man ut sina befintliga kassor till kassasystem och betallösningar från Cash IT, som är specialister på realtidsintegrationer.

Cash IT levererar skräddarsydda kassalösningar, betaltjänster och värdeskapande teknik till stora internationella butikskedjor inom detaljhandeln i hela Skandinavien, och realtidsintegrationer är ett  specialistområde.

– Realtidsintegration betyder att transaktionen från kassan omedelbart skrivs tillbaka till lagersaldot och  informationen flyter mellan systemen direkt. Det innebär att lagersaldot alltid stämmer om man till exempel går in på hemsidan för att se om en vara finns i butik. Vi har byggt in det i våra system i 20 år men det finns fortfarande handlare som inte har realtidsintegrationer i sina kassasystem, säger Robert Karlsson, vd på Cash IT.Samarbetet med Swedol inklusive Tools, Grolls och Univern

Swedol är en etablerad kedja med både e-handel och över 100 butiker i Sverige, Norge och Finland. Efter ett gediget förarbete och en lång kravlista bestämde de sig för att använda Cash IT:s kassasystem och betallösningar.

– Det har fungerat jättebra från första projektdagen och vi har precis börjat rulla ut systemet i Norge och Finland, säger Ulf Eriksson, IT-koncernchef på Swedol.

För medarbetarna på Swedol har samarbetet inneburit många fördelar. Den största vinsten är att de nya kassasystemen sömlöst integreras mot det befintliga affärssystemet men en annan stor fördel är att samtliga delar ingår i samma tjänst.

– Förut hade vi flera olika leverantörer för datorer, korthantering och betalsystem men Cash IT tar ett helhetsansvar vilket är väldigt smidigt, säger Ulf.


Cash IT Kassasystem Swedol Checkout

Med effektiva realtidsintegrationer mellan Cash IT och affärssystem som Visma.net, Visma Business, Visma Administration, Visma eEkonomi, Jeeves, Fortnox med flera når detaljhandeln nya nivåer.


Starkt kundfokus

Cash IT:s olika system gör att transaktionen smidigt flyter mellan säljkanaler, såsom i butik, online och click and collect. Det förenklar köpet och förbättrar upplevelsen för säljaren men även för slutkunden.

– Om kunden till exempel köper en vara men inte får med sig den hem från butiken och den istället levereras via e-handels-rutinen – då har kunden fått en bra upplevelse eftersom allt flödar sömlöst genom samma
system, berättar Robert.

Tillsammans med sina samarbetspartners jobbar Cash IT dagligen med unika och innovativa lösningar för att förenkla vardagen hos sina kunder.

– Vårt mål är helt enkelt att hjälpa våra kunder att bli ännu mer framgångsrika handlare, avslutar Robert.


Vi förstår att det krävs mer än bara rätt hårdvara för att skapa den perfekta lösningen. Det är därför vi har ett helt ekosystem av POS-teknologi, programvara, betalsätt och kringutrustning för att erbjuda den perfekta interaktiva upplevelsen för dig.

Boka gratis rådgivning och en online-demo med våra retailexperter via formuläret eller ring oss på 010-45 78 100.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Du kanske även vill läsa: